Decadent Lifestyle
20Jan/1138

Contest: Win the book Hunter – Hunter S. Thompsons vilda och sällsamma leverne

It's time for a contest. This week Vertigo Förlag releases the the Swedish translation of the book Hunter - Hunter S. Thompsons vilda och sällsamma leverne written by E. Jean Carroll and you know what, I've got 3 copies to give out to you guys.

Only E. Jean Carroll, called by The New York Times the female answer to Hunter Thompson could write a gonzo biography of the master. Carroll writes of the drug-fueled and sex-crazed time she spent living with Hunter S. Thompson. Includes dozens of interviews conducted by Carroll with his ex-wife, former lovers, long-suffering editors, drug dealers, politicians, childhood friends and hangers-on. What emerges is an intimate look at an American icon.

To enter the contest you have to write a comment on this post and tell me why you like Hunter S. Thompson. Don't forget to write your email so we can contact you if you win.

The contest is over and the winners will be contacted by mail.

If you want to buy the book you find it at kulturbutik.se.

- Last day to enter the contest is Sunday, January 30th.
- The contest is unfortunately for Swedish residents only.
Comments (38) Trackbacks (0)
 1. Hunter S Thompson wanted to be shot out by a large Canon for his Funeral, Hunter S Thompson said insistedly “I made these shoes” wearing ugly Nike running shoes to a David Letterman interview, but underneath that weird fucko, lies a serious and extremely talented writer and gonzo journalist who once picked a fight about moral with the Hell’s Angels empire. Not many does that…

  There is more than meets the eye with Hunter S Thompson. I love him truly.

 2. Three reasons: pills, powders and politics.

 3. Han har varit lite av en favorit sedan jag fick hans första bok Rum diarys för ett antal år sedan. Boken jag fick var en så kallad vandringsbok. den har gått i arv mellan massa backpackers och annat löst folk genom åren. alla som haft den i ägo hade skrivit en liten kommentar och sedan skickat den vidare. ett värdigt liv för en hunter bok tycker jag.

  själv så släppte jag iväg boken i ett hostel under en resa i skottland.

  vore kanske kul att få starta en egen vandringsbok om jag skulle lyckas vinna den här?

 4. The man is one of the few modern men deserving the title “legend”. I mean, doing what he did, saying the things he dig and getting away with it… Its kind of a miracle. The cannon thing just tops it all basically. A great man indeed. Thompson is dead, all hail Thompson!

 5. Hunter S. Thompson var en legend och kommer alltid att..att finnas i.. äsch!
  Behöver nått att läsa när jag sitter och skiter, har inte tid att fjanta runt. Verkar som en jävligt skön kille.

 6. “No man is so foolish but he may sometimes give another good counsel, and no man so wise that he may not easily err if he takes no other counsel than his own. He that is taught only by himself has a fool for a master. “

 7. För att jag är en snygg ginger som hoppas få en lika rolig färd genom livet som han. Han är badass, jag är badass. Klart jag ska ha boken.

 8. Hunter är en stor inspirationskälla för oss som vill bli journalister på våra egna villkor. Att som författare ändå kunna leva som en rockstjärna (bättre än vad rockstjärnor själva någonsin kunnat) är ju, uppenbarligen, helt sjukt. Jag har älskat och fascinerats av Hunter sedan jag fick upp mina ögon för honom efter att Fear and Loathing-filmen haft premiär för över ett decennie sedan. Har läst allt som kommit ut på svenska av Hunter hittills, och kommer, vare sig jag vinner denna eller inte, att även läsa denna bok.

 9. I’d totally do you if I got a book.

 10. why not give it to me?

 11. Jag älskar Hunter för att att han är personifieringen av den krossade hippiedrömmen. Bara en, på samma gång cynisk och drömmande sökare, lössläppt i en värld han aldrig kommer känna sig som en del av.
  Betydde 60-talets kamp någonting? Betyder någonsin något någonting? Såna frågor fick nog Herr Thompson att sträcka sig efter puffran till syvende och sist.

 12. Fuck Thompson, where was he when reason ate my head? He fucking inspired me son of a bitch. The blood, the beer and the dead virtue. I can´t slow down, madness has affected me.

 13. Tyvärr har jag inte läst något om Hunter eller hört talas honom. Därför blev jag nyfiken och vill gärna känna denne mystiske och mytiska man. Att vinna en bok som handlar om hans liv skulle ju vara förträffligt. Jag är själv född i början på 50-talet. Nu hoppas jag att mitt namn blir uttaget då böckerna lottas ut.

 14. Det vore spännande att få boken om denne persons liv. Ett liv han förverkligade till skillnad från mig som bara dagdrömde om detsamma. Vi är samma generation så det finns beröringspunkter men ändock stora skillnader. Att läsa denna bok vore som att läsa hur det kunde blivit men aldrig blev. Nostalgitripp med andra ord är anledningen till en förhoppning av en vinst.

 15. Jag är också intresserad av att få min aska utskjuten ur en stor kanon. Så därför vore det bra att veta hur Hunter gick tillväga, rent praktiskt.

 16. Besides the obvious (Fear and Loathing in Las Vegas) nothing on earth is sexier then a drugged up journalist with a thing for guns.

 17. kan jag få boken? snälla 🙂 va lite burrig nu

 18. Varför jag gillar H.S.T? För att han var ett ostoppbart, skenande tåg som inte gick att stoppa hur fan folk än bar sig åt. Och trots att detta tåg borde orsakat en storskalig massaker så hade ändå snubben bakom spakarna såpass stor kontroll att han lyckades väja och därmed undvika några större blodbad. Detta dessutom utan att sakta ner på farten. Beundransvärt.

  Så jag tänkte använda boken som en inspirationskälla till en massa charmig galenskap, askul elände och kaos, fota/filma spektaklet och sen sponsra Decadent Lifestyle med bilder. Allt detta for free.

 19. Jag gillar honom inte.
  Har inte läst något av honom.
  Om jag gillade honom hade jag förmodligen redan köpt och läst den här boken.
  Men om jag vinner och läser boken, kanske jag börjar gilla honom.
  Alltså är det rimligast att jag vinner.

 20. Hunter S. Thompson var så jävla skön! Tror inte att det finns någon annan snubbe som skulle skjuta sig i huvudet än Hunter.. en riktigt fascinerande person och jag har alla hans böcker i min samling, helt underbar författare! Ingen i min ålder (20) förstår sig riktigt på Hunter, men det är ju något speciellt med honom 🙂

 21. He was a God unto himself.

 22. HAN KNARKAR!

  Jag vinner.

 23. Har inte en j*vla aning om vem den här snubben är, men det var ett jäkligt snyggt bokomslag som skulle göra sig bra i bokhyllan här hemma!

 24. Well I don’t know who is a bigger fucking mess, me or this man but I love his morbid sense of humour and I’d get a kick out of a book on it.

 25. Har inte superkoll på denne man, men vet att han är cool och egen! Jag älskar att läsa om verkliga händelser och personer så boken vill jag ha!

 26. I feel like I deserve a copy of this book because Hunter S. Thompson is a personal idol of mine. My career dreams have been altered because of Hunter S. Thompson. I want to be a journalist solely because of the impact Hunter S. Thompson had. He is literally my biggest influence in anything I ever do. I never have met the man, but I’d kill to meet him if he were still alive. I don’t think there is an article, short story, book or anything of Hunter’s that I didn’t like. In my eyes, he is perfect and I am just trying to do 1/10000 of what he did with a career. If I could be awarded this book…I’m not sure I could even contain my excitement. I’d immediately roll up a doob and begin reading; maybe pour a glass of scotch while I’m at it. Please allow me the pleasure of winning this contest and owning this book. Please and thank you, Patrick Sebanc (E-MAIL: patsebanc2010@att.net)

 27. We can’t stop here – this is bat country.

 28. Well, I need something to roll up on. Somebody stole my “Naked lunch”

 29. I like Hunter S. Thompson beacuse: the fact that he lived his life the way he did made Johnny Depp want to personalize him in the lovley picture Fear and Loathing in Las Vegas!

 30. Han gillar vapen, kriminalitet och droger. Precis som jag.

 31. The flaviour and ill behaviour!

 32. Mitt liv går ut på att knarka och rädda planeten från miljöförstörning och djuren från plågeri. Jag är en 17årig tjej med egen fet lägenhet och bara massa polare som röker på. Jag ska skriva en bok om mitt liv och rädda världen. Hans bok skulle kunna ge mig inspiration. Är han en hippie så kommer jag älska honom

 33. Varför jag gillar Dr. Hunter S. Thompson?
  Hur kan man inte gilla honom? Haha.. Nej men alla gillar väl honom för att han var en galen, urflippad livsnjutare som struntade i vad alla andra sa och körde sitt race. MEN det är så mycket mer till denne herre än det och det är det jag framför allt gillar med honom. Han är i grund och botten en jävligt duktig journalist som inte bara blottade hela hells angels utan in i sina sista dagar försökte bevisa att USA’s regering låg bakom 9/11.

  Därför gillar jag Dr. Hunter S. Thompson, han gjorde det ingen annan vågade göra och han gjorde det under tiden han var shitfaced! En tidlös legend..

 34. Jag gillar Thompson för att han är en väldigt speciell person som gjorde det han ville
  och sket i vad andra tyckte. Tyvärr var han ju en sådan person som inte passade för att göra reportage, han var så intressant att var han åkte blev han satt i centrum vilket hindrade hans journalistik.

  Jag skulle behöva hans bok tills dess att jag åker in i finkan, fuck the police!

 35. Bad ass MF

 36. “I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they’ve always worked for me.” says it all

 37. “Few things in this world are real unless you experience them” – that´s why I love Hunter S. Thompson!!

 38. Jag är nog Hunter S. Thompson´s raka motsats, snäll och skötsam som jag är. Tror att jag kan ha mycket att lära av Hunter S. Thompson och därför tycker jag att jag bör få vinna boken.


Leave a comment


No trackbacks yet.